Prekių krepšelyje nėra.

Iš viso: 0,00 €

Paprastas tortų puošimas namuose ir 10 dekoravimo idėjų

2017-04-05  |  Kaip tapti virtuvės genijumi?

 

Mokėti pagaminti gardų pyragą dar ne viskas. Ne veltui sakoma, kad pasitinkame pagal išorę, palydime pagal vidų. Ta pati taisyklė galioja ir gaminant maistą, o ypač saldžius kepinius, sužadinančius net tolimiausius receptorius.

Tortų puošimas namuose gali būti visai nesudėtingas, tereikia įjungti fantaziją ir jūsų kepiniai atrodys lyg būtų pirkti iš desertinės. Pasisemkite idėjų!

10 patarimų, kaip puošti tortą

Pirmiausia, išsirinkite šventei tinkamą kepimo formą – gera pradžia jau pusė darbo. Išsamią informaciją rasite mūsų straipsnyje: “Geriausia kepimo forma: kaip ją išsirinkti”.

Atsiminkite, kad puošiant tortą labai svarbu prieš tai jį aptepti kremu, kad pasirinktos dekoracijos nenukristų ar nenubyrėtų. Pasisėmę puošimo idėjų, straipsnyje taip pat rasite pagrindinius kremų receptus, kuriais geriausia aptepti kepinius.

  1. Šokoladas, saldainiai ir guminukai: vaikų svajonių tortas

Greičiausiai dailios rožytės vaikų širdies neištirpdys, bet su saldainiais ir šokoladu turite daug šansų laimėti geriausio gimtadienio šefo konkursą. Galite padengti visą ar dalį torto įvairiomis linijomis ir formomis arba tiesiog iš saldainių sudėlioti vardą.

Patarimas: iš nedidelių šokolado batonėlių galite apjuosti tvorą aplink visą tortą ir aprišti kaspinėliu, kad šie tvirčiau laikytųsi. Bene tinkamiausi yra “Kit Kat” šokoladukai, bet galite išmėginti ir kitus plonesnius batonėlius.





  1. Pasinaudokite trafaretais   

Trafaretai tortams vienas iš paprasčiausių puošimo būdų. Galite įsigyti specialų arba popieriaus lape išsikarpyti norimą formą. Trafaretą padėkite ant torto ir pabarskyte cukraus pudra, kakava, kava ar kitais pabarstukais.

 

  1. Džiovinti kokosai vietoj šokolado sveikuoliams   

Kokosas sveikesnė dekoravimo versija už saldainius ir guminukus. Be to, kokoso drožlės yra labai lengvos, todėl tiks praktiškai bet kuriam kepiniui nuo vanilinio ar citrininio torto iki šokoladinio ar morkų pyrago.

 

  1. Vaisiai ir uogos – gaivus vasaros kąsnelis   

Jeigu norite ko nors gaivaus, o kepiniui suteikti vasarišką išvaizdą, geriausia išeitis sezoniai vaisiai ir uogos: avietės, serbentai, šilauogės, mėlynės ar žemuogės. Galite papuošti visą ar dalį torto, dėlioti ornamentus. Jeigu kepinius gaminate žiemą ir vaisių ar uogų asortimentas yra nedidelis, pakeiskite juos džiovintais vaisiais.

Patarimas: jeigu naudosite šviežius vaisius ir uogas, ant torto juos dėkite tik prieš patiekiant. Drėgni, sultingi vaisiai ar uogos gali ištirpdyti torto kremą ir sugadinti visą vaizdą.

 

  1. Tikros gėlės – romantiškas pavasario dvelksmas draugei ar mamai

Gėlės neabejotinai papuoš bet kokį kepinį: nuo rožių, tulpių žiedlapių iki levandų šakelių. Pirmaisiais pavasario žiedais papuoštas tortas nepaliks abejingų širdžių. O jeigu rinksitės smulkias gėles, pavyzdžiui, žibutes, suriškite keletą jų į puokštelę ir padėkite ant torto viršaus.

Tikros gėlės puikiai tiks pavasario šventėms Velykinis keksas su žibuoklėmis, kas gali būti pavasariškiau?

Patarimas: nors pastaruoju metu labai populiarios valgomos gėlės, neragaukite gėlių iš savo sodo ar pirktų parduotuvėje prieš tai neįsitikinę, ar jos valgomos.

 

  1. Paprasčiau nebūna – sausi pusryčiai   

Jei auginate vaikus, tikriausiai turite nemažai užsilikusių skirtingų rūšių dribsnių. Tuomet nėra paprastesnio ir pigesnio būdo papuošti saldų kepinį: aplipdykite tortą spalvotais ar įvairių formų sausais pusryčiais ir eikite į šventę!

 

  1. Tinginiams: parduotuvėje pirktos dekoracijos

Neturite laiko ar tiesiog nenorite jo skirti figūrėlių lipdymui ir ornamentų kūrimui? Pakaks užsukti į maisto prekių ar specializuotą parduotuovę ir rinktis iš dešimčių ar net šimtų skirtingų pabarstukų, rožių, lapelių, grybukų ir kt. Įsijauskite į menininko vaidmenį ir tortas virs šedevru!

Patarimas: jeigu dekoruojate kepinius specialioms šventėms, pasirinkite atitinkamas spalvas ir dekoracijas. Pavyzdžiui, Kalėdų tortas atrodys ypač šventiškai su žaliais ir raudonais pabarstukais bei eglučių dekoracijomis, o Velykų pyragą galite išmarginti kaip kiaušinį įvairiomis spalvomis arba pasirinkti pavasariškas figūrėles: kiškius, morkas, kiaušinius.

 

  1. Nevalgomos, bet žavios ir žaismingos dekoracijos: asmeniška dovana

Jeigu mėgstate užsiimti rankdarbiais ir turite šiek tiek daugiau  laiko, rekomenduojame kepinius puošti nevalgomomis dekoracijomis: įvairiais karpiniais, paveikslėliais, girliandomis, mažomis momentinėmis nuotraukomis. Jums tereikia pritvirtinti dekoracijas prie medinių smeigtukų / krapštukų ir įbesti į torto vidų. Nevalgomi papuošimai suteikia galimybę sukurti itin asmenišką tortą, tad tikrai neprašausite ir greičiausiai suvirpinsite net šalčiausią širdį. 

 

Ką galima nuveikti su tortų kremu?

Kremus galite naudoti ne tik torto aptepimui prieš dekoruojant jį kitais papuošimais, bet ir papuošti į pagalbą pasitelkę įrankius.

  1. Puoškite su konditeriniu švirkštu   

Pripildykite konditerinį švirkštą ar maišelį kremu, pasirinkite antgalį, kuriuo norite dekoruoti, ir imkitės darbo. Nors šis puošimo būdas yra paprastas, jam reikia skirti daugiau laiko, ypač jei taip norite dekoruoti visą tortą.

Patarimas: sudėkite kremą į kelis indelius ir sumaišykite su skirtingais valgomaisiais dažais. Tortas ne tik atrodys įspūdingai – tokiu būdu jį galite priderinti prie šventės temos pasirinkę atitinkamas spalvas.

 

  1. Jokių papildomų įrankių – panaudokite jau turimus   

Jei, lyg tyčia, neturite nieko tinkamo torto puošimui, užteks jį padengti kremu, išsirinkti stalo įrankius: šaukštą, peilį ar šakutę, ir sukurti savitą ornamentą. O geriausia tai, jog galite drąsiai suklysti, nes bet kokią nesėkmę užlyginsite kremu.

 

Pagrindiniai tortų dekoravimo įrankiai namuose

Specialūs tortų puošimo įrankiai palengvins kūrybinę užduotį ir suteiks daugiau galimybių fantazijai parodyti. Be to, dekoravimo įrankiai yra visai nebrangūs ir ilgai tarnauja virtuvėje.

  • Bene svarbiausias jūsų pagalbininkas konditerinis švirkštas arba konditerinis maišelis. Pasirinkite sau patogų ir atsižvelkite į prie įrankio siūlomus antgalius, kurie ir leidžia išdarinėti stebuklus su saldžiais kepiniais. Vienai užtenka vos 4, o kita niekaip neprasivers be 6 ar dar daugiau.

  • Jeigu jau turite konditerinį švirkštą ar dekoravimo įrankį, pagal poreikį galite įsigyti papildomus antgalius, kurie gali būti skirtingų formų ir skersmens. Tik prieš tai pagalvokite, kokius ornamentus ruošiatės daryti. Pavyzdžiui apvalūs antgaliai labiausiai tinka užrašams rašyti.

  • Beatos virtuvė rekomenduoja konditerinę mentelę, su kuria galėsite patogiai pertepti kremą, padengti tortą ar sulyginti jo paviršių.

  • Ne būtinybė, tačiau tikros šeimininkės spintelėje turėtų būti ir tortinė. Sukūrus kulinarinį šedevrą, visai nesinori jo nešti paprastoje lėkštėje, juk valgome ir akimis!

  • Torto servimo rinkinys su mentele ir peiliu neleis sugadinti šventės kulminacijos – torto valgymo. Kai visos akys nukreiptos į jūsų saldųjį patiekalą, elegantiškas ir lengvas patiekimas yra neabejotinai svarbus elementas. Be to, pagaminti iš nerūdijančio plieno, įrankiai yra ilgaamžiai bei atsparūs rūgštims, todėl kaskart galėsite plauti indaplovėje.

Geriausi kremai tortams aptepti

Kremas naudojamas ne tik kepinių puošimui, bet ir aptepimui prieš dekoravimą pasirinktomis priemonėmis: saldainiais, riešutais, vaisiais, trupiniais ir kt. Nepertepus torto paviršiaus ir šonų kremu, puošimo ingredientai prastai laikosi ir gali nubyrėti.

Susipažinkite su pagrindiniais kremais tortui aptepti ir kibkite į darbus!

 

Maskarponės kremas papuošimui

Jums reikės:

250 g maskarponės sūrio

250 ml grietinėlės (geriausia naudoti 36 % riebumo, o jeigu nerasite, galite naudoti ir 35 %, tik gali prireikti grietinėlės standiklio)

3 v.š. cukraus

1 v.š. citrinos sulčių

Kaip gaminti:

Grietinėlę išplakite su cukrumi ir citrinos sultimis ir atsargiai įmaišykite maskarponės sūrį.

 

Sviestinis kremas su kondensuotu pienu 

Jums reikės:

200 g sviesto (82 % riebumo)

½ indelio kondensuoto pieno arba Rududu

1 a.š. vanilinio cukraus

Kaip gaminti:

  1. Atšildykite produktus iki kambario temperatūros.

  2. Išplakite sviestą su vaniliniu cukrumi, kol jis pasidarys purus (kiekis turėtų padvigubėti ar net patrigubėti)

  3. Į išplaktą sviestą po truputį supilkite kondensuotą pieną.

Patarimas: kremui galite suteikti įdomesnį skonį įdėję kakavos, kavos, uogienės arba įpylę truputį brendžio, likerio ar konjako. Nebijokite eksperimentuoti!

 

Morengų kremas

Jums reikės:

5 kiaušinių baltymų

200 g kambario temperatūros sviesto

175 g cukraus

Kaip gaminti:

  1. Sudėkite kiaušinio baltymus ir cukrų į puodą. Kaitinkite šią masę iki 65 C temperatūros ir nuolat maišykite, kad kiaušinio baltymai nesusitrauktų. Jeigu neturite cukraus termometro, tiesiog kaitinkite tol, kol ištirps visas cukrus.

  2. Perpilkite šią masę į kitą indą ir plakite, kol ji taps puri, balta ir atvės ir kambario temperatūros (paprastai trunka apie 10 min). Atvėsinti masę būtina.

  3. Po gabalėlį sudėkite į indą sviestą, kaskart jį įplakdami. Masė gali atsiskirti, tačiau ilgiau paplakus ji taps vientisa.

Pagrindinė morenginio kremo gaminimo taisyklė: plakimas ir dar kartą plakimas. Kuo ilgiau plaksite, tuo geriau.

Patarimas: jeigu norite, į kremą galite įdėti ir uogų (aviečių, mėlynių, žemuogių). Tuomet uogas reikės nuplauti, sumalti blenderiu iki tyrelės ir perkošti per sietelį, kad neliktų sėklyčių.

 

 

 

Komentuoti gali tik prisijungę lankytojai.

Spausti čia norint prisijungti.

« Back

Prekiniai ženklai

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršant po el. parduotuvę Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Sužinoti daugiau.
X