Prekių krepšelyje nėra.

Iš viso: 0,00 €

Kaip surengti vakarėlį namuose: 7 idėjos

2017-08-29  |  Kaip tapti virtuvės genijumi?

Artėja įsimintina šventė, bet neturite idėjų, kur ir kaip ją paminėti? Vaiko gimtadienis, krikštynos, o galbūt gavote puikų darbą ir norisi tai paminėti su artimiausiomis draugėmis? Tikrai ne visada patogu ir priimtina rengti šventes restorane ar kavinėje: reikia pakankamai vietos, tam tikros nuotaikos, patinkančios muzikos, maisto, gėrimų… O kai atrodo, kad lyg ir viską sugalvojote, koją pakiša apvali vakarėlio suma.

Gali pasirodyti, kad surengti vakarėlį namuose – sudėtinga misija. Neaišku net nuo ko pradėti, ką gaminti, kaip ką papuošti ir t.t. Todėl pasidalinsime patarimais, kurie sugriaus mitą, kad geriausi vakarėliai vyksta miesto ir restoranų šurmulyje.

 

7 idėjos geram vakarėliui namuose

1. Dekoracijos: mažiau yra daugiau

Svarbiausia nepersistengti ir nepradėti puošti namų viskuo, ką tik randate. Šventė atrodys stilingai, jeigu pasirinksite keletą pagrindinių spalvų ir žaisite su jų atspalviais. Viena populiariausių ir universaliausių dekoracijų – lemputės. Jos sukuria ypač jaukią vakarėlio atmosferą, o geriausia tai, jog galite naudoti kalėdines lemputes, kurių yra kone visuose namuose. Apskritai, apšvietimas yra vienas iš vakarėlio akcentų, padedančių sukurti norimą nuotaiką.

Šventę namuose taip pat labai papuoš žvakės – jų šviesa sukurs elegantišką atmosferą. Tik atminkite, jog ši dekoracijos priemonė netiks, jei šventėje dalyvaus maži vaikai.

Nepamirškite! Šviežių gėlių puokštės – nuostabi dekoracija, tačiau gali būti labai brangi. Jeigu vakarėlį rengiate vasarą, pasinaudokite gamtos privalumais: prisiskinkite lauko gėlių, suriškite į vienodo dydžio puokštes ir dekoruokite staliukus ar terasą.

2. Gryni gėrimai arba punšas grafinuose

Paprastai kokteiliams reikia ne vieno ingrediento: paruoštų mėtos lapelių, supjaustytų apelsinų ar citrinos skiltelių, uogų, įvairių gėrimų ir kt. O vakarėlio metu visai nesinori nuolat rūpintis gėrimais – tai laikas, skirtas bendravimui ir linksmybėms, todėl šventei geriau rinkitės grynus gėrimus. Vynas – saugus ir patikimas pasirinkimas, prie jo lengvai priderinsite maistą. Taip pat galite paruošti didelį indą ar keletą grafinų punšo arba citrusinių vaisių gėrimo su mėtomis, kuriais draugai galės mėgautis visą vakarą. Pavyzdžiui, išskobkite arbūzą, sumaišykite jo minkštimą su apelsinų ir citrinų sultimis, uogomis bei ledukais, supilkite į grafiną ir vuola – gaivus vasariškas gėrimas nepaliks abejingų!

Nepamirškite! Paprastai, antroje šventės pusėje norisi gomurį sušildyti karštais gėrimais, ypač kai akis vilioja desertai. Tam, kad nereikėtų nuolat apšokinėti svečių, patogiausia kavą ar arbatą laikyti inde, kuris turi kaitintuvą, arba naudoti stalo termosus

  • Vynas ir sūris. Pirmiausia, vynas neturėtų pasižymėti sudėtinga skonių palete. Baltas, sausesnis ir aromatingas vynas geriausiai dera su minkštais sūriais (pavyzdžiui, ožkos sūris su sodriu Riesling), tačiau ožkos sūris taip pat tiks su raudonuoju vynu. Su mėlynuoju sūriu derinkite saldesnius vynus, jie sumažins pelėsio aitrumą ir gražiai sužais tarpusavyje. Na o kietieji, ilgai brandinti sūriai yra universaliausi – kokį vyną bepasirinksite, neprašausite. Putojantis vynas puikiai tiks prie lengvų, neintensyvaus skonio užkandžių ir minktštųjų sūrių, pavyzdžiui Bri.
  • Raudonasis vynas ir mėsa. Tikriausiai ne kartą girdėjote, kad raudonasis vynas geriausiai tinka prie raudonos mėsos, tačiau kai kurie vynai, pavyzdžiui, gaminami iš Merlot vynuogių, puikiai dera su paukštiena.
  • Vynas ir desertai. Svarbiausia atsiminti, kad vynas būtų saldesnis už desertus.
  • Kava ir sūris. Esame pripratę desertus palydėti aromatingos kavos nata, tačiau svečiams pateikę kavos ir sūrių derinį tikrai sukaustysite dėmesį. Pavyzdžiui, brandintą, švelniai aštraus skonio ožkos sūrį papildys saldi, karameliniais ir riešutiniais poskoniais praturtinta kava.

3. Svarbu ne tik ką gerti, bet ir iš ko

Tikriausiai visi, sutiksite, kad iš gražių taurių ir stiklinių gerti daug skaniau ir maloniau. Derinkite taures ne tik prie gėrimo, bet ir prie vakarėlio temos, nuotaikos. Pavyzdžiui, dekoruotos ar krištolinės taurės neabejotinai suteiks elegancijos, tačiau įpareigos elgtis rafinuočiau. Tuo tarpu kokteilių stiklinės labiau tiks neįpareigojančiai aplinkai.

Jeigu vakarėlio nuotaika egzotiška ar rengiate šventę lauke, pagalvokite apie spalvotas gertuves su šiaudeliais, kurios kuria žaismingą atmosferą. Be to, jos pagamintos iš ekologiško plastiko be BPA, todėl išgelbės vakarėlyje su vaikais – išvengsite pavojingų šukių, o prabangios taurės išliks saugios.

Nepamirškite! Pasirūpinkite ir atitinkamu taurių bei stiklinių skaičiumi, kad šventės metu nereikėtų nuolat ieškoti atlaisvėjusių ir bėgti jų plauti.

4. Pamirškite karštą maistą, užkandžiai – XXI a. klasika

Karšti valgiai vakarėlyje – praėjęs amžius, nebent rengiate vestuves ar kitą prabangią šventę. Užkandžius patogu skanauti viso vakaro eigoje, niekas nėra įpareigotas sėdėti prie stalo, o jums nereikia rūpintis, kaip visus susodinti, kada pateikti karštą maistą ir pan. Be to, labai smagu pasirinkti tam tikros šalies virtuvę ir užkandžius ruošti ta tema. Galbūt tai Italija, Prancūzija, o gal net Meksika? Vakarėliui suteiksite žaismingumo, jei svečių paprašysite atsinešti pasirinktos virtuvės užkandį – susipažinsite su draugų kulinariniais gebėjimais.

Nepamirškite! Sūris – vienas pagrindinių bet kokios šventės užkandžių, puikiai derinamas su gėrimais ir labai paprastai patiekiamas. Viskas, ką jums reikia padaryti – išsirinkti kelias rūšis ir išdėlioti lėkštėje arba ant medinės lentelės. Patiekite 3-4 skirtingus sūrius: kietąjį, aitresnio skonio sūrį su mėlynuoju pelėsiu, švelnaus skonio fermentinį ir sodrų ožkos sūrį. Užkandžių lentelę dekoruokite vynuogėmis, riešutais ar džiovintais vaisiais ir neleiskite skirtingų rūšių sūriams susiliesti, kad nesumaišytumėte skonių.

5. Serviruokite stalą atsakingai – tai pirmasis įspūdis apie jūsų šventę

Ne veltui sakoma, jog pasitinkame pagal išvaizdą, palydime pagal vidų. Jūsų paruoštas šventinis stalas – pirmasis vakarėlio įspūdis ir jūs tikrai nenorite suklysti nuo pat pirmos akimirkos! Tvarkingą ir estetišką vaizdą sukurs specialūs serviravimo indai: sūrių lėkštės ir lentelės, padažų bei aliejų indeliai, dubenys ir kiti rinkiniai.

Nepamirškite! Derinkite indų spalvas ir tekstūras, taip išlaikysite stalo vientisumą. Taip pat atsiminkite, kad stalas – ne tik indai ir dubenys, bet ir įrankių rinkiniai, žolelių vazonėliai, prieskonių malūnėliai, servetėlės ir pan. Juk grožis slypi detalėse.

6. Vakarėlio akcentas – desertų stalas

Jeigu mėgstate gaminti, būtinai ruoškite desertus patys – su meile iškeptas pyragas visada saldesnis. Šventiniai keksiukai, gimtadienio tortas, kanelės, eklerai, macarons, triufeliai – kokius saldėsius bepasirinksite, desertų stalas sustiprins šventės nuotaiką ir paskatins bendrauti. O puikius ir greitus rezultatus užtikrins tinkama pyrago ar keksiukų kepimo forma bei jų dekoravimo priemonės.

Nepamirškite! Ta pati legendinė taisyklė – pasitinkame pagal išvaizdą. Tad pasirūpinkite savo desertų išvaizda: peržiūrėkite 10 paprastų idėjų, kaip dekoruoti kepinius namuose.

 

 

7. Fotosiena – duoklė ir svečiams, ir jums

Tai padaryti visai nesunku, tereikia šiek tiek fantazijos ir kelių priemonių (spalvoto popieriaus, medžiagos, lapų, balionų ar kitų dekoracijų). O padarius originalią, su švente susijusią fotosieną, jūsų svečiams bus ne tik smagu ir nesunku prie jos nusifotografuoti, bet išliks gražūs prisiminimai. Be to, įsisukę į vakarėlio nuotaiką, dažnai pamirštame užfiksuoti ypatingas akimirkas. Fotosiena apie tai primins, o po kelerių metų džiaugsitės, jog išliko smagaus vakarėlio įrodymų.

 

Komentuoti gali tik prisijungę lankytojai.

Spausti čia norint prisijungti.

« Back

Prekiniai ženklai

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršant po el. parduotuvę Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Sužinoti daugiau.
X